24 Haziran 2009 Çarşamba

Yine Lincoln Yine Olay... Lincoln'e tepkiler çığ gibi büyüyor...

Galatasaray'ın 20 sayfalık sözleşmeli futbolcusu Lincoln yine şaşırtmadı. Sezon açılışına katılmayan Lincoln bugün öğle saatlerinde takımın Fulya'da yaptığı antremana yanında neredeyse beline kadar gelen bir dobermanla geldi. Tatilden geç geldiği için görebileceği tepkilere önlem olarak yanında doberman getirdiğini belirten Lincoln gazetecileri dobermanla tehdit edip Portekizce "Não vá me louco. Meu cão é selvagem." diye haykırdıktan sonra dobermanın önüne iki tavuk atarak parçalattırdı. Antrenman sahası kan gölüne dönerken iki tavuktan nasıl bu kadar kan çıktığı soruları kafaları kurcaladı.

Dünyaca ünlü bir isim olaya karıştı

Olayı Sporx.com'dan takip eden Lincoln'ün eski takımı Schalke 04'ün başkanı Josef Schnusenberg ise Lincoln'ün bu tarz çok kanlı işlerde Brain Dead ve Lord Of The Rings filmlerinden tanıdığımız Peter Jackson ile ortak çalıştığını, oyuncunun bu tür prodüksiyonları daha önce de yaptığını belirtti.

Antrenmanı uzaktan izleyen hayvanseverlerse olaya tepkili. Hem bir dobermanın hem de tavukların bu işe alet edilmesine oldukça bozulan "Uzaktan Hayvanseverler", "Çeşitli Hayvanseverler" ve "Sadece Köpekseverler"le ortak bir bildiri yayımladılar. Bildiride "Tavuklar neyse de, doberman asil bir hayvandır, bu tür olaylar onun psikolojisini bozabilir. Futbol çocuklardan sonra şimdi de hayvanları zehirliyor." satırları yer alıyor.

İsminin Wehrmacht olduğu öğrenilen doberman henüz 3 yaşında, bir kardeşi var.




Güçlü doberman Sivas Kangal kırması çıktı

Olayla ilgili olarak akşam üzeri Bazen Hayvanseverler Derneği ve Hayvansal Gıda Tüketen Ama Yine de Temel Evcil Hayvanları Sevenler Vakfı sözcüleri bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ülkemizde çok iyi tanınmayan dobermanlarla ilgili bir dokümanter de gösterildi. Hemen ardından Lincoln'ün antrenman sahasında dobermanla güreşmesi ve dobermanın kulübün malzemecisini kovalayışı da sinevizyonda tekrar tekrar oynatıldı. Malzemeci can havliyle kaçarken Lincoln, Adnan Gezgin ve iyi bir insan hakları savunucusu olduğu bilinen, hatta sırf bu yüzden futbol maçlarına çıkmayıp futbol kariyerini antrenman üzerine odaklayan Linderoth'un sinsice güldükleri gözlendi. Gösterimin peşinden kurabiye, ara sıcaklar, kanepeler ikram edildi ve içki faslına geçildi. Özellikle "bir aslan miyav dedi", "telli turna", "ali baba'nın çiftliğinde mööö" ve "minik köpek minik köpek yine gel" şarkılarının söylendiği fasıl aniden içeri giren bir vergi memurunun, vakfın vergi kaçırmasıyla ilgili olarak 13. Evrensel Vergi Beyannamesi'ni do majörden okumasıyla son buldu.

Lincoln suçlu medya dedi...
Tüm bu olayların ardından alışık olduğumuz üzere web sitesinden bir açıklama yapan Lincoln ise suçu bir gazeteciye attı. Lincoln yazısında; "Wehrmacht'ın komşumun köpeğidir. İdareten birkaç saat bakacaktım ama Hamut Tekkaş isimli gazeteci sırf durumdan haber çıkarmak için köpeği ısırdı. Tavuklar ise köpeğin önüne atıldıklarında zaten ölmüşlerdi. Eğer tavuklara otopsi yapılırsa dediklerimin doğru olduğunu anlaşılacak. Duyarlı Türk polisini greve davet ediyorum..." dedi. Açıklamanın sonrasında, Lincoln'ün hiç televizyon, çevirmen falan uğraşmayıp paso web sitesinden açıklama yapmasını garipseyen yüzlerce taraftar floryayı bastı. Taraftarların sözcüsü "Aslında Lincoln diye biri yok, Lincoln Türkiye'nin Elvis'idir, Lincoln olsaydı paso web'den ayar kaymazdı, Lincoln televizyonda görünmüyor, maçlarda görünmüyor kim bu adam? Lincoln balon transfer mi?" gibi açıklamalarıyla adeta yeni bir vizyon ve akıllarda birçok soru yarattı. Florya'da yeni transfer Gökhan Zan'a "helal olsun sana" tezahüratı yapan taraftarlar mesai saatinin bitiminde çeşitli otobüs ve minibüslerle evlerine gittiler.

Durumu değerlendirmek için yönetim kurulu olağanüstü hal ilan etti ve kulüpte sabahladılar. Nuran Sultan'ın da bir ara girip çıktığı yönetim kurulu toplantısı sabaha kadar sürdü. Toplantıyla ilgili açıklamaların bugün yapılması bekleniyor.

5 yorum:

  1. lafı çok uzatmışsın emmi.
    kendime gel.

    YanıtlaSil
  2. Nasıl sıkıyon be amk helal

    YanıtlaSil
  3. hocam hastayım sana dünyada beni senin kadar güldüren yok vallaha billaha

    YanıtlaSil
  4. insanların tercihlerine saygı duymak önemli ;) ;) ;) ;) ;)

    YanıtlaSil
  5. o seni gülmeyi sevmendendir cüneyit kardeşim.

    YanıtlaSil

Yorumunuzu esirgemeyin...