17 Haziran 2009 Çarşamba

Mutu'dan Sivasspor'a Şartlı Kabul

İsmi 5-6 sezondur Galatasaray'la anılan Rumen golcü Adrian Mutu ile ilgili son günlerde flaş gelişmeler yaşanıyor. İki gün önce tekrar Galatasaray'ın gündemine gelen ve kısa sürede gündemde 'asansör futbolcu" kimliğine bürünen Mutu; Sivasspor'dan teklif aldığını açıkladı. Türkiye'yi ve Türk insanlarını çok sevdiğini belirten Mutu, Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun'u yakından izlediğini, Bülent Uygun'un çatıdan adam kurtarışını izlerken gözyaşlarını tutamadığını da sözlerine ekledi.


Romanya gibi askeri disiplinin üst düzey olduğu bir ülke vatandaşı olan Mutu İngiltere'de ortamı çok rahat bulunca kendini salmış, sex, drugs, rock'n roll derken formasını giydiği Chelsea'de pek bir varlık gösterememiş ve dışlanmıştı. Bülent Uygun'un askeri disiplininin tam aradığı teknik direktör tarzı olduğu vurgulamasını yapan Mutu, Sivasspor'la Şampiyonlar Ligi'nde tekrar adından söz etticeği konusunda iddialı. Mutu'nun tek sorunu ise Sivas'ta "sex, drugs, rock'n roll" ortamının pek bulunmaması.

Mutu'nun menajeri teklif üzerine Sivas'a incelemelerde bulunmaya gitti. Sivas'taki kumpir yenen türkü barların Mutu'nun hayat stiline uymadığını, sadece Cumhuriyet Üniversitesi'nde bir rock grubu bulunduğunu ve onun da, "Lan Türkçe'de 'yeah' mı var?" "'hell yeah' ne demek ulan?" diye bağıran bir grup tarafından dövüldüğünü saptayan menajer, en azından bira konusunda esnek olması için Bülent Uygun'la anlaşma yolları arayacak. Mutu'nun hayat stilinin vazgeçilmezi olan seks konusuyla ilgili olarak hem Bülent Uygun hem de Menajer Rotaryum yorum yapmaktan kaçındılar.

Bülent Uygun eğer haftada 4-5 birayı okeyler ve Manowar ve Kiss çalan bir grubun türkü barlardan birinde haftada iki kez çıkmasını sağlayabilirse Mutu düğümü çözülecek. Adrian Mutu şu sıralar Bodrum'da sezonun yorgunluğunu atıyor. Eğer anlaşma yapılırsa Sivasspor sezonu erken açacağı için Mutu tatilini erken keserek Bükreş'ten ufak tefek eşyalarını alıp, Fiorentina'ya geçecek, orada da takım arkadaşlarıyla vedalaşıp faturalarını yatırdıktan sonra Kayseri havaalanından Sivas'a geçecek.


Adrian Mutu Kimdir?
1979 doğumlu, 1.80 boyundaki Mutu hızlı yükselen bir yıldızdı. Dinamo Bükreş'ten Inter'e geçtiğinde bekleneni veremeyince Verona'ya geçti. Ordan bi bakmışsın, Parma ve hooop İngiltere, Chelsea. İngiltere tabi zor geçti. Ceza da aldı mı orda da uyuşturucudan? Abi adam stres yaptı tabii. Zona çıktı gözünde. Ama Juventus sahip çıktı buna. O aralar Juventus şikeci, kimse gidip oynamıyor. Kapağı attı ya İtalya'ya, Mutu takıldı orda, Fiorentina'ya geçti hemen. Güzel top oynadı. 2006 yılından beri Mor Menekşeler'in formasına giren Mutu çıktığı 73 maçta 56 gol attı. Sol ayak şutları endişeli olan Mutu, Romanya'da en sövülen futbolculardan biri.

3 yorum:

  1. italyadayken her antıreman sonrası 2 büyük pizza yutan mutu nun aklı, etli ekmeknen çelinebilir. sivasın bu tür bokboğaz topçulara karşı mutfağını ön plana çıkarması lazım.

    YanıtlaSil
  2. aslında bende mutudan umutluydum ama olmadı.

    YanıtlaSil
  3. mutu nun arka plandaki resmi de dikkatlerden kaçmadı..

    YanıtlaSil

Yorumunuzu esirgemeyin...