11 Haziran 2009 Perşembe

Dünya futbolu şokta: Messi futbolu bıraktı!



Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından biri olan Maradona’nın kendisine veliaht olarak gösterdiği, son yılların tartışmasız en büyük yeteneklerinden biri olan Lionel Messi, aktif futbol hayatına nokta koydu.

Özellikle Arjantin 19 Yaş Altı Milli Takımında gösterdiği performans ile tüm yetenek avcılarının iştahını kabartan, oynadığı futbolla ve sahip olduğu tarzıyla tüm futbol otoritelerinden tam not alan ve genç kızların sevgilisi haline gelen Messi, artık hayattan tat alamadığı belirtti ve futbolu bıraktığını açıkladı. Barcelona ve Arjantin Milli Takımının gurur kaynağı Messi’nin bu şok kararı karşısında tüm dünyada sokağa dökülen Barcelona taraftarları ve Arjantin vatandaşları, yıldız oyuncunun kararını gözden geçirmesini istediler. Genç futbolcunun, Ferrari'lerini satıp Budist olmaya karar verdiği gelen dedikodular arasında. Ancak henüz bu bilgi ilk ağızdan teyit edilmiş durumda değil.

Messi kimdir?

Lionel Andrés Messi (Rosario, Provincia de Santa Fe, Argentina, 24 de junio de 1987) es un futbolista argentino que juega como mediapunta o delantero por la derecha en el FC Barcelona de la Primera División de España y en la selección de su país. Con nacionalidad argentina y un mínimo de dos años de residencia en España, Lionel Messi cumplía los requisitos exigidos por la ley para obtener la doble nacionalidad hispano-argentina, que adquirió en 2005. En 2007 quedó segundo en la votación del FIFA World Player y tercero en la elección del Balón de Oro. En 2008 fue campeón de fútbol en los Juegos Olímpicos de Pekín 2008 con su selección, quedando esta vez en 2º puesto en la elección del Balón de Oro y del FIFA World Player. Ha sido etiquetado por muchos como el relevo de Diego Armando Maradona en la albiceleste, incluyendo al propio Maradona. En la actualidad, se le considera a menudo el mejor jugador del mundo.

8 yorum:

  1. perdón, no sé español!

    YanıtlaSil
  2. messi futbolcu değil..hatta adam bile değil..ne o çalımlar; kıçı başı ayrı oynamalar.. bir kere futbolcu duruşu yok..

    YanıtlaSil
  3. iyi olmuş bırakması bence

    YanıtlaSil
  4. dedikodular arasında messi'nin bu kararı almasında bir türk kızının etkisi olduğu yönünde.

    YanıtlaSil
  5. messi'nin gönlünü çalan hayın türk güzeli kim?

    YanıtlaSil
  6. hayın türk güzeli tabiki rahşan ecevit. başka kim olabilirdi?

    YanıtlaSil
  7. götü yere yakından korkucan arkadaş. her an herşeyi yapabilir. takımını yarı yolda bırakmış ayıb etmiş. foto da kafası hala karışık görünüyor. belki geri döner. ama taraftar ona kırgın.

    YanıtlaSil
  8. Ya bıraksın gençlerin önünü açsın artık ya
    hem ne zevk alıyo ki oynamaktan anlamıyorum ki?

    YanıtlaSil

Yorumunuzu esirgemeyin...