6 Temmuz 2009 Pazartesi

Volkan Bilmecesinin Perde Arkası



Fenerbahçe’de, günlerdir süren pazarlıklara rağmen henüz kesin bir sonuca ulaşılamayan kaleci sorunu devam ediyor. Bu sezon sözleşmesi sona eren Fenerbahçe’nin başarılı file bekçisi Volkan, hala sözleşme yenilemiş değil. Türlü spekülasyonların gırla olduğu mevzunun iç yüzünü Medya Manipülasyon Merkezi ortaya çıkarıyor.

Problem

Sözleşmesi biten Fenerbahçeli oyuncuların artık bir gelenek haline gelmiş tavırları Volkan olayında da görünüyor.

Sene geçen sene… Tuncay’ın sözleşmesi bitmiş. Aziz başkan, Tuncay’ı elinde tutmak istiyor ama Tuncay tutturmuş ben Devid’in aldığı maaşın 2 katının yarısının 1 kuruş fazlasını isterim diye. Ufak bir sorun gibi görünen bu durum aslında matematik için ufak fakat Fenerbahçe için büyük bir sorun. Çünkü yapılan ufak bir hesaplamayla Tuncay’ın Devid’in maaşından daha fazlasını istediği ortaya çıkıyor. Ancak Zico döneminde transfer edilen ve ilk günlerde büyük bir hayal kırıklığı yaratmasına rağmen torpilli olduğu için ilk 11’in değişmez ismi olduğu söylenen Devid’in sözleşmesinde bulunan “takımda kimse benden yüksek maaş alamaz” maddesi, işleri içinden çıkılmaz bir hale sokuyor. Durumu ilköğretimde öğretildiği şekilde bir problem haline dönüştürdüğümüzde şu sonuç ortaya çıkıyor:

Devid, Fenerbahçe’nin en çok kazanan futbolcusudur. Tuncay ondan 1 kuruş fazla kazanmak istemektedir. Ancak Devid’in Fenerbahçe’nin en çok kazanan futbolcusu olması gerekmektedir. Peki bu durumda Aziz başkan ne yapmalı?

Kısır Döngü

Kendisine iletilen bu problemi çözemeyen Einstein’ın, “Ya bırakın gitsin, bu kadar kafa patlatmaya gerek yok. Gidin mutfaktan birer bira kapın gelin” cevabı üzerine Fenerbahçe yönetimi, Tuncay ile sözleşme yenileme görüşmeleri durdurmuştu ve Tuncay adaya gitmişti.

Tuncay Vakası

Fenerbahçe, kalecisi Volkan ile de benzer sorunu yaşıyor. Aziz başkanın telefonla ulaştığı Volkan; “Asıl doğuştan Fenerbahçeli olan benim. Neden Mehmet Topuz’un aldığı paranın yarısını alayım? Onun maaşının iki, hatta dört, hatta hatta Beşiktaş formalı görüntüleri düşünüldüğünde sekiz katını istiyorum” diye çıkıştı. M. Topuz’a verilen paranın sekiz katını hesaplayan Aziz başkan durumun vahametini görünce sözleşme yenileme işini askıya aldı.

Volkan’ın, Lincoln’ün gönderilmesi durumunda Galatasaray ile sözleşme imzalayacağı sanılıyordu. Fakat Leo Franco’yu kadrosuna katan Cimbom, Volkan’a “yav kusura bakma seni de beklettik ama kısmet işte; bi dahaki sefere inşallah” cevabını verdi. Bunun üzerine Mehmet Topuz’un taktiğini denemek için en yakın Kartal Yuvası mağazasına giden Volkan, fotoğraf çektireceği bir Beşiktaş forması aradı ancak bedenine uygun forma bulamayınca oradan da eli boş döndü.

Milli kalecinin komşuya gitmesi bekleniyor.

Einstein kimdir?

Alman. Dünyanın en zeki adamı. E=MC². İzafiyet teorisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu esirgemeyin...